Srbské sladko z bílých hroznů

Dezert oblíbený u Středozemního moře určitě zdomácní i u vás.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

1000 g bobulí bílých hroznů, bezsemenných nebo zbavených zrníček, 1000 g cukru krystal, 1 citron

Postup:

  1. Cukr dejte do kastrolu a přilijte k němu tolik vody, aby se rozpustil. Poté jej svařte.
  2. Do cukrového rozvaru přidejte hroznové bobule a několik koleček citronu.
  3. Na malém plameni vařte tak dlouho, dokud ovoce nezíská sklovitý vzhled a šťáva nezhoustne. Hotové sladko plňte do malých čistých skleniček. Uzavřete je víčkem a sterilujte 20 minut při 80 °C. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...