Můj kousek štěstí

Srbské sladko z bílých hroznů

Dezert oblíbený u Středozemního moře určitě zdomácní i u vás.

Potřebujete:

1000 g bobulí bílých hroznů, bezsemenných nebo zbavených zrníček, 1000 g cukru krystal, 1 citron

Postup:


  1. Cukr dejte do kastrolu a přilijte k němu tolik vody, aby se rozpustil. Poté jej svařte.

  2. Do cukrového rozvaru přidejte hroznové bobule a několik koleček citronu.

  3. Na malém plameni vařte tak dlouho, dokud ovoce nezíská sklovitý vzhled a šťáva nezhoustne. Hotové sladko plňte do malých čistých skleniček. Uzavřete je víčkem a sterilujte 20 minut při 80 °C. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden