Srnčí guláš na pivu

Suroviny na 6 porcí:

800 g srnčí kýty

Také vás může zajímat ...

100 g špeku

2 rajčata

2 ks červené papriky

4–5 červených cibulí

vývar

sůl

pepř

6 kuliček nového koření

majoránka

15 kuliček jalovce

1 bobkový list

200 ml světlého piva

1 brambora

Postup:

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou, osolíme a opepříme.

Přidáme jalovec, nové koření bobkový list, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě. Pak do guláše přidáme trochu vývaru, pivo a za občasného míchání dusíme, až maso změkne. Vývar přiléváme podle potřeby. Když je maso téměř měkké, guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec.

Guláš podáváme nejlépe s čerstvým chlebem

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...