Srnčí guláš se zeleninou

Suroviny:

  • 600 g srnčího předního
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce mladého divokého koření
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru krupice a vinného octa
  • 200 g šalotky
  • 150 g karotky
  • 50 g celeru
  • 2-3 lžíce hladké mouky

Postup:

Také vás může zajímat ...

Do kastrolu vložíme sádlo, na drobné kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji částečně rozpustit. Na tuku se slaninou osmahneme na drobno pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme maso, opečeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, přidáme mleté divoké koření a dusíme pod poklicí ve vlastní šťávě.

Když se voda, kterou maso pustilo, vydusí, poprášíme vše mletou paprikou, vmícháme protlak, cukr, ocet, přidáme šalotky a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso skoro měkké, zahustíme guláš vychladlou zlatou jíškou ze zbylého tuku a mouky. Dáme povařit asi na 20 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...