
Suroviny:
- 600 g srnčího předního
- 50 g slaniny
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce mladého divokého koření
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce cukru krupice a vinného octa
- 200 g šalotky
- 150 g karotky
- 50 g celeru
- 2-3 lžíce hladké mouky
Postup:
Také vás může zajímat ...
Do kastrolu vložíme sádlo, na drobné kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji částečně rozpustit. Na tuku se slaninou osmahneme na drobno pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme maso, opečeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, přidáme mleté divoké koření a dusíme pod poklicí ve vlastní šťávě.
Když se voda, kterou maso pustilo, vydusí, poprášíme vše mletou paprikou, vmícháme protlak, cukr, ocet, přidáme šalotky a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso skoro měkké, zahustíme guláš vychladlou zlatou jíškou ze zbylého tuku a mouky. Dáme povařit asi na 20 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem..
Komentáře