Srnčí ragout podle babičky

V časech našich babiček se považoval za sváteční jídlo, na které se všichni těšili

Ingredience

Také vás může zajímat ...

1 kg srnčí plece, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1/3 celeru, 1 větší cibule, 1 lžíce sádla, 5 kuliček jalovce, 1,5 lžíce hl. mouky, 2 lžičky soli, 750 ml vývaru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 100 ml červeného vína, 2 lžíce sherry, 1 lžička cukru

Postup

Nakrájenou zeleninu a cibuli osmažíme na sádle. Přimícháme jalovec, na kusy nakrájenou plec, osolíme a dusíme v troubě 1,5 hod. Maso vybereme zvlášť do nádoby. Šťávu zaprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme probublávat asi tak 3 minuty a ještě horkou ji propasírujeme. Přilijeme vývar nebo vodu. Přidáme citronovou šťávu a kůru, cukr, červené víno a sherry.

Až se suroviny spojí, máme hotovo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...