Staročeská couračka

Suroviny na 4 porce:

½ kg kysaného zelí

5 brambor

1 cibule

Také vás může zajímat ...

60 g másla

50 g slaniny

30 g hl. mouky

pepř

sůl

Postup:

Pokrájené zelí zalijeme 1,5 l osolené vody a dáme vařit. Z másla, mouky a drobně nasekané cibule připravíme zlatavou jíšku a vmícháme ji do zelí. Když je měkké, přidáme zvlášť uvařené, na kostky nakrájené oloupané brambory, ještě společně povaříme, opepříme a nakonec zalijeme na kousky nakrájenou slaninou, kterou jsme opekli na teflonové pánvi. Ochutíme několika kapkami maggi.

Horkou polévku podáváme v nahřátých hlubokých miskách s chlebem jako rychlý jednoduchý oběd.

Extra tip: K slanině můžeme přidat nakrájenou klobásku nebo jinou uzeninu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...