Staročeská hovězí pečeně

Pečeně, jak ji připravovaly už i naše babičky je stejně ta nejlepší a ještě je navíc prosycena jakousi nostalgií.

Také vás může zajímat ...

Postup: Prošpikujeme maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu na rozpáleném sádle. Do výpeku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Přidáme lžíci cukru, lehce promícháváme a necháme zkaramelizovat. Přidáme protlak, povidla, brusinky a orestujeme, pak zalijeme vývarem a přidáme na plátky nakrájený citron.

Přidáme maso, všechno koření, osolíme, přiklopíme a dáme pozvolna péct do trouby. Když už bude maso skoro hotové, odklopíme ho, aby se udělala kůrčička. Upečené vyjmeme a základ zahustíme moukou a strouhaným perníkem a na plot.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...