Staročeská kulajda

Sytá, jemná, tradiční polévka vyladěná do posledního detailu.

Příprava: 40 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 14 Kč

Suroviny na 4 porce

– 600 g brambor

– sůl

– 1,5 l vody

– 300 g hub

– 4 vejce

– polohrubá mouka

– ½ lžičky kmínu

– 200 ml smetany

– kopr

Postup

1. Sušené předem namočené nebo čerstvé na kostky nakrájené houby dejte vařit do osolené vody. Přidejte kmín a nakrájené brambory. Až brambory změknou, přilijte smetanu rozmíchanou s moukou a povařte.

2. Polévku ochuťte nasekaným koprem, doplňte vejci a za stálého míchání je nechte v polévce srazit.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama