Staročeská roštěnka

Připravte si roštěnku pouze s chutnými potravinami. Když navíc ještě přidáte místo klasické mouky pohankovou, bude tento pokrm i zdravější.

Superpotraviny: pohanková mouka

Ingredience: 6 ks roštěnek, 100 g sádla, 60 g cibule, 30 g slaniny, 40 g pohankové mouky, 0,5 l sladké smetany, šťáva z citronu, 1 lžička mleté sladké papriky, mletý černý pepř, sůl, 1 kapie, vývar

Postup: Roštěnky nařízněte, naklepejte, osolte, opepřete a na sádle opečte. Osmažte nakrájenou cibuli, slaninu a kapii.

Podlijte vývarem, vložte opečené roštěnky a pod pokličkou duste doměkka. Hotové roštěnky vyjměte, zbylou šťávu zaprašte pohankovou moukou, paprikou a osmahněte. Zalijte smetanou, povařte a přeceďte nebo rozmixujte

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama