Staročeská zelňačka s klobásou

Suroviny:  400 g kysaného zelí  280 g brambor  sůl, kmín, pepř  100 g másla  120 g hladké mouky  1 cibule  400 g moravské klobásy  250 ml mléka  100 g zakysané smetany  hladkolistá petržel

Postup:  Kysané zelí scedíme a překrájíme na středně velké kusy, dáme do hrnce, zalijeme asi 2 litry vody a vaříme doměkka.

Také vás může zajímat ...

 Brambory nakrájíme na drobné kostičky, dáme do jiného hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín a 20 minut vaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do měkkého zelí a společně ještě povaříme.

Ke směsi přidáme vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijeme mlékem a znovu povaříme.  Do hotové polévky zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme barevným pepřem. Servírujeme ozdobené petrželkou.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...