Můj čas na kafíčko

Staročeské zelníky

Suroviny na 4 porce: 500 g brambor 350 g kysaného zelí 1 velká cibule 100 g sádla 1 lžíce mletých škvarků 1 vejce (nemusí být) 4 lžíce solamylu nebo 8 lžic hladké mouky vejce sůl tuk na pečení  

Postup: 

Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Vymačkáme většinu škrobu. Okapané zelí nakrájíme na menší kousky. Oloupeme a pokrájíme cibuli. Spolu se zelím, sádlem a škvarky ji vmícháme do nastrouhaných brambor. Hmotu zahustíme škrobem nebo moukou, přidáme vejce, osolíme a vše důkladně promícháme. V litinové pánvi rozpustíme tuk (nejlépe sádlo). Lžící do něj vkládáme těsto, ihned tvarujeme placky a zprudka smažíme dozlatova. Zelníky na talíři ozdobíme listovým salátem. Skvěle chutnají i s jogurtem nebo zakysanou smetanou, ochucenou čerstvými bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden