Moje chvilka pohody

Staročeský trdelník

Tradiční pouťová chuťovka je skvělou sladkou svačinou.

Suroviny na 10 kusů - 500 g polohrubé mouky - 20 g droždí - 30 g cukru - 250 ml teplého mléka - 80 g másla - 2 vejce - vejce na potření - cukr, mletá skořice - alobal

Postup

1. Připravte si kvásek z pár lžic mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte máslo, zbytek mléka a cukru, vejce a vykynutý kvásek. Těsto propracujte a nechte kynout 40 minut.

2. Těsto rozdělte na deset kusů a ty vyválejte a obtočte kolem zavařovacích sklenic obalených alobalem. Potřete vejcem a obalte směsí cukru a skořice.

3. Pečte při 180 ºC asi 10 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden