Šťavnatá jahodová marmeláda pro vás

Suroviny: • 1 kg čerstvých jahod • 500 g želírovacího cukru 2 : 1 • 1 lžička kyseliny citronové

Postup:

Také vás může zajímat ...

• 1. Jahody pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a na mírném ohni dusíme ve vlastní šťávě.

• 2. Až se rozvaří, necháme je chvíli vychladnout a poté rozmixujeme tyčovým mixérem do požadované hmoty. Záleží na tom, jestli chceme marmeládu hladkou, nebo v ní chceme najít kousky ovoce. Do jahodové hmoty pomalu vmícháme želírovací cukr a kyselinu citronovou a směs přivedeme k varu.

• 3. Vaříme asi pět minut a během této doby poctivě sbíráme vzniklou pěnu.

• 4. Odstavíme ze sporáku, necháme vychladnout a plníme do dobře vyvařených zavařovacích skleniček.

• 5. Ty potom na 10 minut obrátíme víčkem dolů a máme hotovo. Pokud chcete, můžete sklenice na závěr zavařit.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...