Šťavnatá žebírka v pivu a cideru

Suroviny:

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 0,6 l pšeničného piva
  • 0,3 l jablečného nebo hruškového cideru
  • koření dle vaší chuti
  • sůl, pepř
  • Omáčka na potírání:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 dl pšeničného piva
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce worcesteru
  • 2 lžíce vinného octa červeného
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 75 g třtinového cukru
  • tabasco dle chuti

Postup:

Očištěná žebírka překrojíme a okořeníme. Dáme do sáčků na potraviny, zalijeme pivem a ciderem, řádně uzavřeme a necháme marinovat v chladu 24 hodin.

Žebírka vyjmeme z marinády, zabalíme do alobalu, vložíme na vyhřátý gril a pečeme při 150° C přibližně 3 hodiny. Během grilování si připravíme omáčku na potírání.

Všechny ingredience, tzn. rajčatový protlak, hořčici, hnědý cukr, olivový olej, tabasco, worcester, pivo a vinný ocet smícháme dohromady a přelijeme do dávkovací láhve. Žebra vybalíme z alobalu, potřeme omáčkou, vložíme na gril a opečeme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...