Moje sladké tajemství

Šťavnatá žebírka v pivu a cideru

Suroviny:


  • 1 kg vepřových žebírek

  • 0,6 l pšeničného piva

  • 0,3 l jablečného nebo hruškového cideru

  • koření dle vaší chuti

  • sůl, pepř

  • Omáčka na potírání:

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 dl pšeničného piva

  • 4 lžíce rajčatového protlaku

  • 4 lžíce worcesteru

  • 2 lžíce vinného octa červeného

  • 2 lžíce dijonské hořčice

  • 75 g třtinového cukru

  • tabasco dle chuti



Postup:


Očištěná žebírka překrojíme a okořeníme. Dáme do sáčků na potraviny, zalijeme pivem a ciderem, řádně uzavřeme a necháme marinovat v chladu 24 hodin.



Žebírka vyjmeme z marinády, zabalíme do alobalu, vložíme na vyhřátý gril a pečeme při 150° C přibližně 3 hodiny. Během grilování si připravíme omáčku na potírání.



Všechny ingredience, tzn. rajčatový protlak, hořčici, hnědý cukr, olivový olej, tabasco, worcester, pivo a vinný ocet smícháme dohromady a přelijeme do dávkovací láhve. Žebra vybalíme z alobalu, potřeme omáčkou, vložíme na gril a opečeme.


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden