Šťavnaté houbováky od Plzně

Brdské lesy jsou známé jako houbařský kraj, a tak o recepty z nich zde není nouze. Jeden z nich jsme na závěr sezony pro vás připravili.

Ingredience

Také vás může zajímat ...
  • 500 g brambor
  • 350 g hub
  • 1 lžíce másla
  • 8 lžic mouky
  • 3 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • ½ lžičky majoránky
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • sůl S
  • pepř
  • tuk na smažení

Postup:

  • Houby nakrájíme na malé kousky, orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín a pro jistotu je i lehce podusíme.
  • Syrové brambory oškrábeme, omyjeme, důkladně osušíme, nastrouháme a necháme je okapat, abychom je zbavili nadbytečné vody. Pak je smícháme v míse s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidáme houby. Nakonec těsto opepříme a osolíme.
  • Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a smažíme z obou stran dozlatova.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...