Brdské lesy jsou známé jako houbařský kraj, a tak o recepty z nich zde není nouze. Jeden z nich jsme na závěr sezony pro vás připravili.
Ingredience
- 500 g brambor
- 350 g hub
- 1 lžíce másla
- 8 lžic mouky
- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- ½ lžičky majoránky
- ½ lžičky drceného kmínu
- sůl S
- pepř
- tuk na smažení
Postup:
- Houby nakrájíme na malé kousky, orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín a pro jistotu je i lehce podusíme.
- Syrové brambory oškrábeme, omyjeme, důkladně osušíme, nastrouháme a necháme je okapat, abychom je zbavili nadbytečné vody. Pak je smícháme v míse s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidáme houby. Nakonec těsto opepříme a osolíme.
- Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a smažíme z obou stran dozlatova.