Moje šťastná hvězda

Šťavnaté houbováky od Plzně

Brdské lesy jsou známé jako houbařský kraj, a tak o recepty z nich zde není nouze. Jeden z nich jsme na závěr sezony pro vás připravili.

Ingredience


  • 500 g brambor

  • 350 g hub

  • 1 lžíce másla

  • 8 lžic mouky

  • 3 vejce

  • 3 stroužky česneku

  • ½ lžičky majoránky

  • ½ lžičky drceného kmínu

  • sůl S

  • pepř

  • tuk na smažení


Postup: 

  • Houby nakrájíme na malé kousky, orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín a pro jistotu je i lehce podusíme.

  • Syrové brambory oškrábeme, omyjeme, důkladně osušíme, nastrouháme a necháme je okapat, abychom je zbavili nadbytečné vody. Pak je smícháme v míse s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidáme houby. Nakonec těsto opepříme a osolíme.

  • Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a smažíme z obou stran dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden