Můj kousek štěstí

Steaky s omáčkou ze zeleného pepře

Příprava: 20 minut, Náročnost: 2, Cena: 35 Kč

Typ steaků závisí na době propékání a intenzitě teploty.

Suroviny na 4 porce:


  • 4 steaky ze svíčkové cca

  • 4 cm silné

  • 1 lžíce oleje

  • 60 ml portského vína

  • 250 ml hovězího vývaru

  • 2-3 lžíce zeleného pepře

  • 1 lžička másla


Postup:

  1. Steaky jemně hřbetem ruky naklepeme. Ovážeme je potravinovým provázkem, aby držely tvar.

  2. Rozpalíme pánev s olejem a steaky na ní opečeme, z každé strany asi 1 minutu. Pak je vyjmeme a přeneseme na malý plech vyložený pečicím papírem. Mezitím vrátíme pánev na oheň a vlijeme do ní portské víno.

  3. Mícháme, až se víno spojí s výpekem ze steaků. Přidáme zelený pepř a hovězí vývar. Vaříme několik minut, až omáčku zredukujeme asi na polovinu. Podle chuti osolíme a opepříme a vmícháme máslo.

  4. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Vložíme do ní steaky a pečeme asi 7 minut. Vyndáme je z trouby a necháme ještě asi 3 minuty odpočinout. Servírujeme s opečenými brambory přelité omáčkou..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden