Stifado – dušené hovězí s cibulkami

Stifado je řecká verze guláše s vínem. Uvaříte ho z hovězího, jehněčího i králíka a neskutečně voní!

Ingredience: 1 kg šalotky, olivový olej, 1 kg hovězí kližky, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 3 bobkové listy, 2 svitky skořice, 1 lžička oregana, 6 hřebíčků, 6 kuliček celého nového koření, 500 ml pasírovaných rajčat, 140 g rajčatového protlaku, 3 lžíce vinného octa, 200 ml červeného vína, sůl a pepř

Postup: Šalotky nechte oloupané vcelku. Na oleji je ze všech stran opečte.

Maso nakrájejte na kostky a zprudka asi deset minut restujte. Vmíchejte nasekaný česnek, rozdrobenou chilli papričku a všechno koření, pak přidejte protlak.

Zalijte pasírovanými rajčaty, sladším červeným vínem a octem. Osolte, zalijte vodou asi 3 cm nad maso a hodinu duste. Poté přidejte opečené cibulky a duste další 1 až 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...