Moje šťastná hvězda

Stifado – dušené hovězí s cibulkami

Stifado je řecká verze guláše s vínem. Uvaříte ho z hovězího, jehněčího i králíka a neskutečně voní!

Ingredience: 1 kg šalotky, olivový olej, 1 kg hovězí kližky, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 3 bobkové listy, 2 svitky skořice, 1 lžička oregana, 6 hřebíčků, 6 kuliček celého nového koření, 500 ml pasírovaných rajčat, 140 g rajčatového protlaku, 3 lžíce vinného octa, 200 ml červeného vína, sůl a pepř

Postup: Šalotky nechte oloupané vcelku. Na oleji je ze všech stran opečte.

Maso nakrájejte na kostky a zprudka asi deset minut restujte. Vmíchejte nasekaný česnek, rozdrobenou chilli papričku a všechno koření, pak přidejte protlak.

Zalijte pasírovanými rajčaty, sladším červeným vínem a octem. Osolte, zalijte vodou asi 3 cm nad maso a hodinu duste. Poté přidejte opečené cibulky a duste další 1 až 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden