Moje chvilka pohody

Středomořský pekáček

Máte rádi brambory i rybu? Vyzkoušejte tento skvělý recept, který má intenzivní chuť i vůni.

Suroviny na 4 porce - 800 g brambor - 500 g tresky nebo pangase - 2 bílé papriky - 2 pórky - 3 lžíce hladké mouky - 400 ml mléka - 160 g zakysané smetany - 2 lžíce strouhanky - 150 g tvrdého sýra - sůl, pepř - 1 lžička sušeného tymiánu - 1 lžíce másla - olivový olej na vymazání

Postup

1. Brambory oloupejte a povařte v osolené vodě do poloměkka. Až trochu vychladnou, pokrájejte je na plátky.

2. Na másle krátce opečte na kolečka nakrájený pórek a na proužky pokrájené papriky. Zasypte moukou a promíchejte. Po částech vlijte vlažné mléko, stále míchejte, a pak přidejte zakysanou smetanu. Osolte a okořeňte a odstavte.

3. Rybu natrhejte na kousky. Třetinu brambor vložte do vymazané formy, poklaďte polovinou ryb, zalijte polovinou omáčky a posypte třetinou strouhaného sýra. Vrstvy opakujte a zakončete bramborami a sýrem, který smícháte se strouhankou. Pečte 30 minut při 180 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden