Středomořský pekáček

Máte rádi brambory i rybu? Vyzkoušejte tento skvělý recept, který má intenzivní chuť i vůni.

Suroviny na 4 porce – 800 g brambor – 500 g tresky nebo pangase – 2 bílé papriky – 2 pórky – 3 lžíce hladké mouky – 400 ml mléka – 160 g zakysané smetany – 2 lžíce strouhanky – 150 g tvrdého sýra – sůl, pepř – 1 lžička sušeného tymiánu – 1 lžíce másla – olivový olej na vymazání

Postup

1. Brambory oloupejte a povařte v osolené vodě do poloměkka. Až trochu vychladnou, pokrájejte je na plátky.

Také vás může zajímat ...

2. Na másle krátce opečte na kolečka nakrájený pórek a na proužky pokrájené papriky. Zasypte moukou a promíchejte. Po částech vlijte vlažné mléko, stále míchejte, a pak přidejte zakysanou smetanu. Osolte a okořeňte a odstavte.

3. Rybu natrhejte na kousky. Třetinu brambor vložte do vymazané formy, poklaďte polovinou ryb, zalijte polovinou omáčky a posypte třetinou strouhaného sýra. Vrstvy opakujte a zakončete bramborami a sýrem, který smícháte se strouhankou. Pečte 30 minut při 180 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...