Studené pomerančové kuře

Kuřecí prsa s nádechem exotiky také patří mezi oblíbené nedělní pokrmy Petra Kotvalda, vlastně celé jeho rodiny.

Ingredience: 4 prsa kuřecí, 1 pomeranč, 100 ml drůbežího vývaru, víno dezertní, 4 cl Grappy, 1 lžíce sójové omáčky, černý mletý pepř, glutasol, přírodní aji-moto je lepší, škrob, cukr, chilli, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Maso nakrájíme na kousky a naložíme ho na několik hodin do Grappy. Pak maso scedíme a necháme ho ještě trochu okapat. Maso zaprášíme škrobem, promícháme a blanšírujeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a v oleji ještě orestujeme na malé kousky nakrájenou pomerančovou kůru.

Vrátíme do pánve maso, zalijeme ho vývarem smíchaným s dezertním vínem, přidáme sójovou omáčku, glutaman, trochu soli, cukr a trošku chilli. Směs za stálého míchání prohřejeme, dokud se voda neodpaří.

Maso necháme zchladnout, dáme na 12 hodin odpočívat do chladu a poté servírujeme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...