Sumec s karí omáčkou

I tahle úprava je trochu exotická a lehce pikantní, ale chuťově úžasná.

Příprava: 35 min (bez odležení)

Náročnost: x x

Cena: 170 Kč

Potřebujete:

4 podkovy ze sumce

3 lžíce másla

olivový olej

1 plechovku kokosového mléka

1 petržel

1 mrkev

1 cibuli

3 stroužky česneku

1 chilli papričku

citron

½ lžičky karí koření

pepř, sůl

1 Podkovy nebo filety ze sumce osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte hodinku odležet v lednici.

2 V pánvi rozpalte máslo a olivový olej a porce orestujte z obou stran. Hotové maso vyjměte a uchovejte ho v teple.

3 Do pánve dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, chilli papričku a zprudka orestujte. Pak přidejte karí, prolisovaný česnek, zalijte kokosovým mlékem a vařte do zhoustnutí.

3 Vzniklou omáčkou přelijte rybí porce na talíři, můžete je ozdobit bylinkami. Podávejte s jasmínovou rýží nebo čerstvým pečivem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama