Můj kousek štěstí

Sumec s karí omáčkou

I tahle úprava je trochu exotická a lehce pikantní, ale chuťově úžasná.


Příprava: 35 min (bez odležení)


Náročnost: x x


Cena: 170 Kč


Potřebujete:


4 podkovy ze sumce


3 lžíce másla


olivový olej


1 plechovku kokosového mléka


1 petržel


1 mrkev


1 cibuli


3 stroužky česneku


1 chilli papričku


citron


½ lžičky karí koření


pepř, sůl


1 Podkovy nebo filety ze sumce osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte hodinku odležet v lednici.


2 V pánvi rozpalte máslo a olivový olej a porce orestujte z obou stran. Hotové maso vyjměte a uchovejte ho v teple.


3 Do pánve dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, chilli papričku a zprudka orestujte. Pak přidejte karí, prolisovaný česnek, zalijte kokosovým mlékem a vařte do zhoustnutí.


3 Vzniklou omáčkou přelijte rybí porce na talíři, můžete je ozdobit bylinkami. Podávejte s jasmínovou rýží nebo čerstvým pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden