Sváteční masopustní koblihy

Tento recept je starý dobrých sto let a kobližky podle něj připravené chutnají pořád stejně

Ingredience

Také vás může zajímat ...

500 g mouky, 300 ml mléka, 35 g kvasnic, 40 g másla, 4 žloutky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce rumu, ½ lžičky nastrouhané citronové kůry, špetka soli, marmeláda

Postup

Z mléka, půlky mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Vše vypracujeme ve vláčné těsto a necháme kynout. Behem kynutí těsto ještě 2krát propracujeme. Těsto přendáme na vál, vyválíme a nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme koblihy. Nejlepší jsou opravdu mini. Čtverce naplníme, zabalíme, zakulatíme. Smotanou stranu dáme dolů a necháme ještě 20 minut kynout.

Koblihy restujeme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran.

Nakonec je vyskládáme na misku a poprášíme moučkovým cukrem.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...