Svatomartinská husa

Na husu má každý trochu jiný recept, někdo ji peče pomalu třeba celou noc. I ten nejjednodušší způsob přípravy ale vykouzlí voňavou lahůdku s křupavou kůžičkou.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

1 husu, 1 lžíci soli, 4 lžíce kmínu, 1 cibuli, 3–4 jablka,

Postup:

  1. Husu omyjte, osušte a zevně i uvnitř osolte a posypte kmínem. Očištěnou cibuli pokrájejte na větší kousky. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájejte na kousky, smíchejte je s cibulí a naplňte jimi vnitřek husy.
  2. Husu dejte do pekáče prsíčky dolů, podlijte vodou, zakryjte pokličkou a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Průběžně podlévejte horkou vodou a tuk odebírejte, z něj si pak můžete udělat sádlo. Po hodině husu obraťte a kůži propíchejte vidličkou. Pečte ještě zhruba hodinu.
  3. Po dvou hodinách sundejte poklici a dopečte husu dozlatova přibližně ještě asi hodinu. Stále podlévejte. Těsně před dopečením přelijte husu šálkem ledové vody a dopečte 5 minut. Husa tak bude mít křupavou kůžičku. Podávejte s červeným nebo bílým zelím a knedlíky.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...