Svatomartinské koláčky

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 400 g povidel, či jiné náplně (tvarohové, makové..)
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 180 ml oleje
  • 2 ks žloutky
  • vejce na pomašlování
  • cukr moučka, drobenka, máslo
  • rum

Postup:

Také vás může zajímat ...

Z droždí a trochy vlažného mléka a cukru připravíme kvásek, který zlehka zahustíme moukou a necháme kynout asi 15 minut.

Do mísy dáme mouku, cukr, žloutky a postupně přidáváme mléko a olej, nakonec smícháme s kváskem a vypracujeme v hladké těsto Těsto zaprášíme moukou, necháme přikryté vykynout a potom z něj vytvarujeme malé kuličky, z nichž vytlačíme dnem malé skleničky koláčky.

Těsto pomašlujeme rozšlehaným vejcem, naplníme povidly, případně jinou náplní a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Po vytažení z trouby koláčky potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s kapkou rumu a vychladlé ještě lehce posypeme moučkovým cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...