Moje sladké tajemství

Švestková pomazánka na snídani

Suroviny:  1,5 kg hodně zralých švestek  250 g cukru krupice  250 g cukru třtinového  1 sáček vanilkového cukru  100 – 150 g 60 % čokolády  rum dle chuti

Postup:  Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme zhruba 15 minut doměkka.

(Budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijeme.) Po vychladnutí švestky rozmixujeme tyčovým mixérem, vmícháme všechen cukr, čokoládu a podle chuti i rum a necháme 24 hodin rozležet při pokojové teplotě. Znovu rozmixujeme a potom švestkovou pomazánku naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 80 °C.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden