Švestková vánoční omáčka

Máme pro vás recept, podle kterého se vám švestková omáčka zaručeně povede. Zkuste ji i vy. Určitě si ji zamilujete.

Ingredience: 200 g sušených švestek bez pecek, větší hrst rozinek, hrst vlašských ořechů a oloupaných mandlí, 2 kolečka citrónu, 2 svitky skořice, 1 hvězdička badyánu, 7 hřebíčků, 3 lžíce švestkových povidel, 1-2 lžíce rumu, 4-5 lžic strouhaného perníku

Postup: Švestky a rozinky vyperte a nechte okapat. Do hrnce nalijte 1,5 litru vody a pak přidejte všechno koření, kolečka citrónu i s kůrou a švestky. Přiveďte k varu a povařte 15 minut.

Sceďte. Švestky pokrájejte a vraťte je do vývaru. Přidejte rozinky, rozlámané ořechy, mandle, povidla a vařte dalších 30 minut. n Do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník a povařte ještě 1520 minut. Těsně před koncem vaření vmíchejte rum.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama