Švestkové knedlíky

Tomáš Garrigue Masaryk se stravoval velmi skromně. V oblibě měl jednoduchá obyčejná česká jídla.

Příprava: 45 min

Náročnost: x x

Cena: 75 Kč

Potřebujete:

600 g vařených brambor

200 g hrubé mouky

30 g másla

1 vejce

1 kg švestek

120 g mletého máku

120 g moučkového cukru

80 g rozpuštěného másla nebo sádla

sůl

1 Brambory si uvařte nejlépe den předem. Oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, sůl, změklé máslo a vejce a vypracujte těsto. Podle potřeby přidejte mouku, případně dětskou krupičku.

2 Těsto rozválejte na pomoučněném vále, nakrájejte na malé čtverce podle velikosti ovoce, vložte švestky a dobře zabalte.

3 Vařte v osolené vodě asi 5 minut, pak vyjměte naběračkou, dejte na talíř, posypejte mákem smíchaným s cukrem a polijte rozpuštěným máslem nebo sádlem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...