Můj kousek štěstí

Švestkové knedlíky

Tomáš Garrigue Masaryk se stravoval velmi skromně. V oblibě měl jednoduchá obyčejná česká jídla.

Příprava: 45 min


Náročnost: x x


Cena: 75 Kč


Potřebujete:


600 g vařených brambor


200 g hrubé mouky


30 g másla


1 vejce


1 kg švestek


120 g mletého máku


120 g moučkového cukru


80 g rozpuštěného másla nebo sádla


sůl


1 Brambory si uvařte nejlépe den předem. Oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, sůl, změklé máslo a vejce a vypracujte těsto. Podle potřeby přidejte mouku, případně dětskou krupičku.


2 Těsto rozválejte na pomoučněném vále, nakrájejte na malé čtverce podle velikosti ovoce, vložte švestky a dobře zabalte.


3 Vařte v osolené vodě asi 5 minut, pak vyjměte naběračkou, dejte na talíř, posypejte mákem smíchaným s cukrem a polijte rozpuštěným máslem nebo sádlem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden