Švestkové knedlíky ve strouhance

Ovocné knedlíky z bramborového těsta chutnají báječně právě se skořicovou strouhankou.

Suroviny na 4 porce – 220 g moučných brambor – sůl – 1 vejce – 2 lžíce másla – 310 g hladké mouky – švestky – cukr smíchaný se skořicí – 110 g másla – 120 g strouhanky

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Poté je oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vejce, máslo a moukou a vypracujte hladké těsto.

2. Švestky vypeckujte a každou dejte na čtvereček vyváleného těsta. Zabalte a v dlaních vytvořte knedlík. Knedlíky vložte do vařící osolené vody. Až vyplavou na povrch, vařte ještě 5 minut.

3. Na rozpáleném másle osmahněte strouhanku. Uvařené knedlíky obalte ve strouhance a posypte skořicovým cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...