Moje chvilka pohody

Švestkové knedlíky ve strouhance

Ovocné knedlíky z bramborového těsta chutnají báječně právě se skořicovou strouhankou.

Suroviny na 4 porce - 220 g moučných brambor - sůl - 1 vejce - 2 lžíce másla - 310 g hladké mouky - švestky - cukr smíchaný se skořicí - 110 g másla - 120 g strouhanky

Postup

1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Poté je oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vejce, máslo a moukou a vypracujte hladké těsto.

2. Švestky vypeckujte a každou dejte na čtvereček vyváleného těsta. Zabalte a v dlaních vytvořte knedlík. Knedlíky vložte do vařící osolené vody. Až vyplavou na povrch, vařte ještě 5 minut.

3. Na rozpáleném másle osmahněte strouhanku. Uvařené knedlíky obalte ve strouhance a posypte skořicovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden