Moje chvilka pohody

Švestkové knedlíky ve strouhance

Ovocné knedlíky z bramborového těsta jsou zdravější a rychlejší než kynuté, a chutnají fantasticky.

Suroviny na 4 porce - 220 g brambor - špetka soli - 1 vejce - 2 lžíce másla - 310 g hladké mouky - švestky - skořicový cukr - 110 g másla - 120 g strouhanky

Postup

1. Brambory uvařte ve slupce ve vodě se špetkou soli. Slijte je, nechte vychladnout a oloupejte je. Pak je nastrouhejte na jemném struhadle a dejte do mísy. Přidejte vejce, máslo a mouku a vypracujte hladké těsto.

2. Švestky vypeckujte a místo pecky naplňte každou švestku asi půl lžičkou skořicového cukru.

3. Těsto vyválejte na 5 mm silnou placku a rozkrájejte ji na čtverečky. Do každého čtverečku zabalte švestku a vyválejte knedlík. Knedlíky vložte do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vařte je ještě asi 5 minut. Pak je vyndejte děrovanou naběračkou.

4. Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm strouhanku dozlatohněda. Uvařené knedlíky obalte ve strouhance, dejte na talíře a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden