Moje šťastná hvězda

Švestkové knedlíky z brambor

Uvařte si s námi tradiční sladké knedlíky, na kterých si pochutná celá rodina. Kombinaci švestek a máku nikdo neodolá.

Ingredience:

Bramborové těsto: 600 g vařených brambor, 1 špetka soli, 100 g hrubé mouky, 100 g polohrubé mouky, 1 vejce

Náplň: švestky, 250 g marcipánu, 50 g máku

Na ozdobu: 120 g mletého máku, 120 g cukru moučka, 80 g rozpuštěného másla nebo sádla

Postup:

1. Brambory uvařte ve slupce. Poté je oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte.

2. Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujte těsto, ze kterého utvořte váleček.

3. Švestky důkladně omyjte a osušte.

4. Těsto rozválejte a z něj pak odkrajujete stejné kousky. Smíchejte mletý mák s marcipánem, vytvarujte kuličky a vložte místo pecek mezi dvě půlky švestek. Švestky umístěte do čtverečků z těsta, vytvarujte knedlíky.

5. Knedlíky vkládejte do vařicí, mírně osolené vody a hned je opatrně zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Zvolna vařte, hotové knedlíky vyndejte a nechte okapat.

6. Vyjměte děrovanou naběračkou, vložte na talíř, posypejte mákem smíchaným s cukrem a přelévejte rozpuštěným máslem či sádlem. Pokud vám knedlíky zbydou, můžete je zamrazit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden