Moje šťastná hvězda

Švestkové knedlíky z brambor

Uvařte si s námi tradiční sladké knedlíky, na kterých si pochutná celá rodina. Kombinaci švestek a máku nikdo neodolá.

Ingredience:

Bramborové těsto: 600 g vařených brambor, 1 špetka soli, 100 g hrubé mouky, 100 g polohrubé mouky, 1 vejce

Náplň: švestky, 250 g marcipánu, 50 g máku

Na ozdobu: 120 g mletého máku, 120 g cukru moučka, 80 g rozpuštěného másla nebo sádla

Postup:

1. Brambory uvařte ve slupce. Poté je oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte.

2. Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujte těsto, ze kterého utvořte váleček.

3. Švestky důkladně omyjte a osušte.

4. Těsto rozválejte a z něj pak odkrajujete stejné kousky. Smíchejte mletý mák s marcipánem, vytvarujte kuličky a vložte místo pecek mezi dvě půlky švestek. Švestky umístěte do čtverečků z těsta, vytvarujte knedlíky.

5. Knedlíky vkládejte do vařicí, mírně osolené vody a hned je opatrně zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Zvolna vařte, hotové knedlíky vyndejte a nechte okapat.

6. Vyjměte děrovanou naběračkou, vložte na talíř, posypejte mákem smíchaným s cukrem a přelévejte rozpuštěným máslem či sádlem. Pokud vám knedlíky zbydou, můžete je zamrazit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden