Švestkovo-makový závin

Kombinace máku a švestek ve sladkém župánku se skořicí je vždy zárukou famózního chuťového zážitku. Nechte se inspirovat naším závinem.

Ingredience: 310 g hladké mouky, 250 g másla anebo hery, 1 vejce, 1 lžíce octa, 1/2 lžičky soli, 130 ml vody, 500 g vyloupaných švestek, 200 g mletého máku, 300 ml plnotučného mléka, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice

Postup: Rozmícháme vejce metličkou, přidáme ocet, sůl a dolijeme ledovou vodou.Do mouky nastrouháme nahrubo máslo a vypracujeme hladké těsto. n Do mléka přidáme cukr, skořici a vše přivedeme k varu. Přidáme do něj mák a necháme 15 minut nabobtnat. n Rozdělíme těsto na 2 poloviny a vyválíme pláty. Na střed každého rozprostřeme mák, na který poklademe švestky.

Pečeme v troubě na 180 °C asi 25 minut..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...