Moje šťastná hvězda

Švestkový kompot s citrusy

Máte velkou úrodu švestek? Pusťte se do švestkového kompotu, třeba s pomeranči.

Ingredience: 1,5 kg vypeckovaných švestek, 2 pomeranče nebo jiné citrusy, ½ limetky nebo citronu, 250 ml vody, 12 lžic cukru krupice, 2 hvězdičky badyánu, 1 tyčinka skořice

Postup: Pomeranče a citron dobře omyjeme. Jeden pomeranč nakrájíme i s kůrou na plátky. Z druhého pomeranče a půlky citronu vymačkáme šťávu, přidáme do ní vodu, koření a s cukrem svaříme. n Rozpůlené švestky a kousky pomeranče urovnáme do zavařovacích sklenic, zalijeme je ještě vroucím nálevem a 30 minut sterilujeme.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden