Švestkový kompot s citrusy

Máte velkou úrodu švestek? Pusťte se do švestkového kompotu, třeba s pomeranči.

Ingredience: 1,5 kg vypeckovaných švestek, 2 pomeranče nebo jiné citrusy, ½ limetky nebo citronu, 250 ml vody, 12 lžic cukru krupice, 2 hvězdičky badyánu, 1 tyčinka skořice

Postup: Pomeranče a citron dobře omyjeme. Jeden pomeranč nakrájíme i s kůrou na plátky. Z druhého pomeranče a půlky citronu vymačkáme šťávu, přidáme do ní vodu, koření a s cukrem svaříme. n Rozpůlené švestky a kousky pomeranče urovnáme do zavařovacích sklenic, zalijeme je ještě vroucím nálevem a 30 minut sterilujeme.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama