Švestky ve slaninovém kabátě

Suroviny na 10 ks:

10 čerstvých švestek

10 plátků anglické slaniny nebo šunky

100 ml červeného vína

40 ml pálenky (slivovice, hruškovice)

Postup:

Fíky namočíme den předem do vína a pálenky a necháme je několik hodin marinovat. Plátky slaniny překrojíme podélně na půl, přibližně na 20 úzkých plátků. Do každého pak marinované fíky zabalíme a spojíme párátkem. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pak pečeme asi čtvrt hodiny.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama