Svěží cheesecake s citronem

Další varianta tvarohového pokušení, tentokrát s citronovou příchutí.

Příprava: 30 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 14 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na korpus

– 130 g máslových sušenek

– 1 lžíce strouhané citronové kůry

– 75 g rozpuštěného másla

Na náplň

– 60 ml čerstvé citronové šťávy

– 3 lžičky želatiny

– 700 g tučného tvarohu

– 150 g krupicového cukru

– 300 ml smetany ke šlehání

– plátky citronu na ozdobu

Postup

1. Z rozemletých sušenek, másla a citronové kůry vypracujte těsto, které vtlačte do formy s pečicím papírem. Pečte při 180 ºC 7 minut.

2. Do misky nalijte citronovou š’ťávu, přidejte želatinu a nechte 5 minut bobtnat. Pak směs rozpusťte v mikrovlnné troubě (40 vteřin), zamíchejte a dejte stranou. Tvaroh ušlehejte s cukrem a smetanou. Přidejte směs se želatinou a prošlehejte. Nalijte na korpus a dejte přes noc do lednice.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...