Svěží citronová bábovka s borůvkami

Citronová kůra dodá bábovce svěžest, jogurt vláčnost a borůvky šťavnatost.

Příprava: 85 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 13 Kč

Suroviny na 12 porcí

– 350 g hladké mouky

– 250 g másla

– 130 g třtinového cukru

– 1 vanilkový cukr

– 4 vejce

– 2 lžičky prášku do pečiva

– špetka soli

– 240 g bílého hustého jogurtu

– 2 lžíce strouhané citronové kůry

– 150 g borůvek

– hrubá mouka a tuk na formu

Postup

1. Smíchejte hladkou mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. V jiné míse utřete ručním mixérem máslo se třtinovým a vanilkovým cukrem. Zašlehejte postupně všechna vejce. Pak zašlehejte na střídačku moučnou směs a jogurt.

2. Borůvky smíchejte s citronovou kůrou a vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do bábovkové formy. Pečte 60 až 70 minut v troubě při 170 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...