Svěží citronové řezy

Suroviny:

130 g mandlového či arašídového másla

Také vás může zajímat ...

30 g strouhaného kokosu

50 g sušené syrovátky

60 g ovesné mouky

80 g moučkového cukru

2–3 lžíce vody

Na polevu:

1 lžíci citronové kůry šťávu vymačkanou ze dvou citronů

1 vejce

120 g moučkového cukru

Postup:

Smíchejte ingredience pro podklad, vodu přidávejte postupně a až nakonec. Jestli se směs drobí, přilijte vody. Směs dejte do vymazaného hlubokého pekáče přibližně 20 x 20 cm a řádně upěchujte. V kastrůlku smíchejte citronovou šťávu, kůru a cukr, přidejte vejce, začněte vařit na středním plameni a míchejte, dokud směs neztuhne.Přidávejte cukr podle chuti.

Nalijte polevu na podklad, přikryjte fólií a dejte na hodinu vychladit. Pak desert nakrájejte na 16 řezů.

Skladujte v chladu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...