Svěží mandarinková roláda

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžíci oleje
  • cca 5 kusů mandarinek
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 200 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha, žloutky zase ušleháme s cukrem. Ke žloutkům přidáme olej, polohrubou mouku a sníh, zamícháme a nalijeme na plech na pečicí papír.

Pečeme při 180 °C 10 minut, základ pak spolu s dalším pečicím papírem smotáme, Necháme roládu vychladnout, mezitím připravíme krém. V uvedeném množství mléka uvaříme puding a necháme ho zchladnout.

Poté ho vyšleháme s tvarohem a vanilkovým cukrem. Krémem naplníme rozvinutou roládu. Oloupeme mandarinky a poklademe jimi roládu. Zpět smotáme a její povrch můžeme pomazat zbytkem krému a dobrota je na světě.

  • 6 – 8 porcí
  • snadné
  • do 60 min

TIP:

Pokud máte raději kakaové dezerty, tak při přípravě rolády přidáme do těsta 2 lžíce kakaa.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama