Svěží zeleninové rizoto

Suroviny:

  • hrnek předem namočených, sušených hub
  • 1 lžička mletého kmínu
  • olej panenský, olivový, nebo sezamový
  • 2 středně velké cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • ½ menšího celeru na kostičky
  • 1 mrkev na kostičky
  • ½ malé lžičky kurkumy
  • mořská sůl
  • 300 g bílé biorýže basmati
  • 100 g pohankových krup
  • 1 l vody nebo silného vývaru

Postup: Dáme vařit houby s kmínem. Mezitím v hrnci rozehřejeme dostatečné množství oleje a osmahneme na něm cibuli, česnek a zeleninu. Přidáme kurkumu a osolíme. Společně restujeme několik minut. Přisypeme opranou rýži s pohankou a opékáme je spolu se zeleninou.

Také vás může zajímat ...

Stále mícháme a nakonec přilijeme vroucí vodu nebo vývar, povařené sušené houby a všechno pořádně promícháme. Pokud nemáte silný vývar, přidáme zeleninový biobujon. (V tom případě nemusíme základ tolik solit, bujon je dost výrazný.

) Zmírníme oheň na minimum a vaříme přikryté bez míchání 15–20 minut. Pak odstavíme z ohně a necháme rizoto pod pokličkou ještě chvíli stát..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...