Svíčková podle M. D. Rettigové

Původní recept na českou národní omáčku vyšel v roce 1826.

Ingredience

1 kg zadního hovězího, 150 g slaniny, 2 cibule, 2 mrkve, 2 petržele, ½ celeru, 6 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky soli, 2 lžičky cukru, 200 ml smetany ke šlehání, 1,5 lžíce hladké mouky, 1 citron, slunečnicový olej

Postup

Také vás může zajímat ...

Maso opereme a zalijeme nálevem ze svařené vody s nakrájenou zeleninou, kořením a octem. Druhý den maso prošpikujeme špalíčky slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji. Nakrájíme očištěnou zbylou zeleninu a dáme na pánev, pak přidáme cibuli a smažíme, dokud nezezlátne. Nakonec podlijeme masovým vývarem a dusíme v troubě doměkka.

Vyjmeme z trouby, odebereme zeleninu a propasírujeme ji přes síto. Omáčku přivedeme k varu, vmícháme do ní smetanu, cukr a šťávu z půlky citronu.

Necháme projít mírným varem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...