Sypaný karlštejnský koláč

Osvědčený sypaný koláč nazývá Pavel Vítek karlštejnským koláčem a důvod je jednoduchý, pod Karlštejnem bydlí, tak proč ne.

Ingredience: 1 kg jablek, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky mleté skořice, 250 g másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, rozinky (volitelné)

Také vás může zajímat ...

Postup: Dokonale promícháme mouku s cukrem. Asi 2/3 vsypeme na plech vyložený pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřeme. Na směs poklademe rovnoměrně nakrájená jablka na plátky, posypeme je skořicovým cukrem a také skořicí, dochutíme třeba i vanilkovým cukrem a nakonec přidáme zbytek mouky s cukrem.

Pokud máte rádi, přidejte rozinky. Celou plochu koláče proložíme plátky měkkého másla a dáme péct zhruba na 40 minut do předehřáté trouby při 180 stupních Celsia. Průběžně kontrolujeme. Koláč je hotový, když utvoří růžovohnědou krustičku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...