Sýrový quiche s chřestem

Francouzský slaný koláč chutná výtečně teplý i studený. Podávejte ho jako předkrm nebo večeři.

Suroviny

Na těsto – 280 g hladké mouky – 140 g másla – 8 lžic vody – špetka soli – pečicí papír

Na náplň – 500 g chřestu – 150 g tvrdého sýra – 2 vejce – 50 g žervé – 200 ml smetany ke šlehání – sůl, pepř

Postup

1. Mouku propracujte prsty s máslem, vodou a solí, až vznikne pevné, vláčné těsto, které vtěsnejte do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Dejte na 30 minut do lednice. Pak předpečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 ºC.

2. V osolené vodě uvařte očištěný a pokrájený chřest a pak ho propláchněte pod studenou vodou. V míse smíchejte nastrouhaný tvrdý sýr, žervé, vejce a smetanu. Osolte a opepřete.

3. Sýrovou směs naneste na předpečený korpus, navrch dejte chřest. Pečte dalších 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...