Můj kousek štěstí

T-Bone steak s gremolatou

Gremolata je výrazná zálivka, která pochází z italské kuchyně a používá se k vylepšení chuti smažených, grilovaných i pečených mas. Její příprava je pojměrně jednoduchá a výsledek vás překvapí.

Potřebujete:

2 (250 g) T-bone steaky, sůl, pepř, kousek špeku, 2 citrony, listovou petržel, olivový olej, česnek

Postup:


  1. Maso nechte půl hodiny před umístěním na gril odležet při pokojové teplotě. Nařízněte okraj a z obou stran hodně opepřete a osolte.

  2. Gril potřete špekem a dejte maso grilovat při teplotě 200 ºC. Asi po pěti minutách steak otočte.

  3. Připravte si gremolatu: nastrouhejte kůru ze dvou citronů, vymačkejte z nich šťávu, přidejte česnek podle chuti a nahrubo nakrájenou listovou petržel. Přidejte olivový olej, promíchejte, opepřete, dosolte a přilijte šťávu z masa. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden