Táborská bašta

Suroviny na 4 porce:

600 g kysaného zelí

Také vás může zajímat ...

200 g anglické slaniny

400 g uzeného masa

4 klobásky

100 g cibule

0,1 l oleje

150 g slaniny

400 g brambor

0,4 l bílého vína

sůl, bílý pepř

bobkový list

Postup:

Zelí překrájíme nadrobno. Rozškvaříme slaninu, přidáme do ní zelí, zalijeme vínem a 1,5 až 2 hodiny pomalu dusíme. Přidáme bobkový list, pepř a sůl. Mezitím nakrájíme menší brambory i se slupkou na plátky a opečeme je dozlatova, nebo je necháme jen vařené. Když je zelí měkké, přendáme je do pekáčku a střídavě prokládáme plátky uzeného, klobásy a bramborami, vše asi 30 minut zapékáme.

Zapíjíme bílým vínem nebo pivem.

Extra tip: Tuto pochoutku rozhodně nepodáváme lidem na dietě, nebo s nemocným žlučníkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...