Tajemství krásy Japonek

Všimla jste si, jak jsou japonské ženy krásné? Bývají vždy štíhlé, mají alabastrovou pleť a pěkné, lesklé vlasy. S amozřejmě za to může genetika, ale i životní styl. Jaké jsou jejich triky pro štíhlou figuru a krásný vzhled?

Milují mořské řasy

O mořských řasách se mluví jako o jídle budoucnosti, ale Japonky na ně nedají dopustit už po tisíciletí. Nejenže je běžně konzumují, ale zároveň pravidelně používají kosmetiku s výtažkem z této geniální rostliny, která má skvělé čisticí schopnosti, zároveň pokožku vyživuje, hydratuje a zjemňuje. Skvěle působí i na vlasy, které jsou díky řasám pevnější a vyživenější.

Pokud do svého jídelníčku zařadíte řasy a do kosmetické výbavy krémy, čisticí gely a šampony s výtažkem z těchto rostlin, vaše pleť se pročistí a rozzáří a vlasy zpevní.

Také vás může zajímat ...

Není divu, že pro kosmetické účely využívali řasy už starověcí Egypťané, Řekové a Římané.

Pijí každý den zelený čaj

My si dáváme pravidlné dávky kávy, zatímco Japonci místo ní popíjejí zelený čaj. A ten má, na rozdíl od kávy, skvělé účinky na pleť i postavu. Výtažky ze zeleného čaje pleť uklidňují, uvolňují a hydratují. Jako antioxidant je bohatý na polyfenoly, které pomáhají neutralizovat škodlivé látky, a tím pleť chrání před škodlivými vlivy zvenčí.

Dá se říct, že vlastně tvoří takový štít všemu, co nám škodí. Zelený čaj navíc obsahuje látky, které chrání buňky a navíc spoustu vitaminů, minerálů a stopových prvků. Jako elixír mládí je jedinečný.

A také se po něm hubne!

Nepotřebují držet žádné diety

Váhové výkyvy jsou peklo nejen pro tělo, ale i pro vzhled. Je to jedna z nejhorších věcí, kterou pro svou pleť můžete udělat. Jenže to Japonky vůbec netrápí. Díky správné výživě jsou prostě celý život štíhlé. Statistiky říkají, že japonská žena sní průměrně za den kolem 7000 kJ, zatímco Američanka kolem 9000 kJ. Navíc jí zdravě, velmi pomalu a v klidu a nikdy se nepřejídají.

Je pravda, že jejich vzrůst je menší než u evropských žen, ale pokud nesportujete, nepotřebujete víc!

Místo špaget a knedlíků jedí blahodárnou rýži

Tahle obyčejná surovina toho umí pro krásu víc, než si umíte představit. A nemluvíme jen o jídle. Na pokožku působí jako tonikum, které podporuje krevní oběh a zpomaluje stárnutí. Rýže je navíc nabitá vitaminem B, který ocení vaše vlasy, nehty i kůže. Skvělá je i omlazující maska.

Pokud ji chcete vyzkoušet, vezměte 3 lžíce rýže, uvařte ji bez soli doměkka, přidejte půlku avokáda, lžičku medu a dvě lžíce mléka. Všechno pečlivě promíchejte, naneste na pleť a nechte působit dvacet minut.

Nakonec opláchněte.

Snídají miso polévku

Odborníci na výživu i krásu se shodují v tom, že nejdůležitější jídlo dne je snídaně, která nastartuje vaše tělo a dobije vám energii. I to je důvod, proč si Japonci často dávají ke snídani miso polévku, která je díky obsahu probiotik považovaná za jednu z nejzdravějších polévek vůbec.

Jejím základem je silný zeleninový vývar a miso pasta, což je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a určitého druhu obilí.

Nejsou zvyklé jíst sladké

Klasickou sladkou tečku po jídle u Japonců nenajdete. Ne, že by vůbec nejedli sladké, ale v podstatně menším množství, než je běžné u nás v Evropě. Vzhledem k tomu, že bílý cukr je považovaný za jednu z nejnezdravějších potravin, dělají dobře. Co se týče krásy, je cukr její zabiják. Narušuje totiž kolagen, který udržuje pokožku pružnou a pevnou.

Stejně tak podporuje procesy kvašení, což se může neblaze projevit v oblasti gynekologie, zažívání, u citlivých jedinců i zhoršit alergie a ekzémy. Cukr nám stačí skutečně ten, který sníme spolu s ovocem, zeleninou a dalšími přirozenými potravinami.

Netřeba ho nijak doplňovat pochutinami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...