Tataráček z červené řepy

Jídelníček skvěle odlehčíme například řepným tatarákem. Je plný vitamínů, minerálních látek i stopových prvků a věřte, že chutná i těm, kteří tvrdí, že bez masa se nedá žít.

Ingredience: 2 středně velké červené řepy, 1 zralé avokádo, 2 šalotky, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, 1 menší svazek pažitky, ½ lžičky himalájské soli, 2 špetky pepře

Také vás může zajímat ...

Postup: Řepu uvaříme doměka a necháme ji vychladnout, poté ji očistíme. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme ji zpěnit na kapce olivového oleje. Vychlazenou oloupanou a nakrájenou řepu, avokádo zbavené slupky i pecky, rozpůlenou šalotku a ostatní ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme, ale jen nahrubo, do „tatarákové“ konzistence.

Nakonec hmotu dochutíme podle chuti a podáváme s plátkem celozrnného pečiva.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...