Telecí játra po benátsku s cibulí

Jednu z nejslavnějších a nejoblíbenějších úprav této pochoutky se spoustou cibulky si právě můžete vyzkoušet. Nic na tom není, výsledek ale stojí za to.

Ingredience: olivový olej, 100 g másla, 500 g telecích jater, 500 g nakrájené cibule na tenké plátky, bílé víno, hladkolistá petržel, sůl, pepř, čerstvé pečivo

Postup: Játra očistěte a nakrájejte je na proužky. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Vsypejte cibuli a za častého míchání zvolna smažte, až úplně zvláční.

Můžete zastříknout trochou vody nebo vína. Až bude cibule hotová, přidejte trochu oleje a na vyšším stupni osmažte játra.

Promíchejte je s cibulí a nakrájenou petrželkou, osolte, opepřete, minutku ještě smažte. n Můžete podlít trochou vína a odvařte přípečky, až vznikne sirupovitá omáčka.

Podávejte posypané petrželkou nebo šalvějí, s čerstvým křupavým pečivem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama