Moje šťastná hvězda

Telecí kýta po francouzsku

Evokuje dálky a kdysi se podobná jídla připravovala při speciálních příležitostech. Dnes? Ideální nedělní oběd

Ingredience

1 kg telecí kýty, 100 g slaniny, 80 g másla, 1/3 celeru, 1 cibule, 1 lžička kaparů, 3 hřebíčky, 2 lžičky sardelové pasty, 1 lžíce strouhanky, 200 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 dcl bílého vína, pepř, sůl

Postup

Maso omyjeme a nasolíme. Do pekáčku dáme nakrájenou slaninu, máslo, na nudličky nakrájený celer, na kolečka rozkrájenou cibuli, kapary a hřebíček. Přidáme maso, lehce podlijeme a dáme na hodinu při 190 °C péct. Poté maso otočíme, potřeme sardelovou pastou, posypeme strouhankou a dáme dopéct asi na 30 minut. Rozmícháme ve smetaně mouku, přidáme víno, mírně povaříme. Pokud se nám udělají hrudky, přeliv přecedíme a pečeni naporcovanou na talíři jím přelijeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden