Telecí líčka s bramborovou kaší

Mezi tradiční české recepty samozřejmě patří telecí líčka, která Dáda Patrasová dokáže bravurně připravit.

Ingredience: 1 kg telecích líček, 2 mrkve, 1/3 celeru, 1 až 2 kořenové petržele, 2 střední cibule, 300 ml červeného vína, 600 ml demi glace nebo silný hovězí vývar, 2 až 3 lžíce másla, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček celého pepře, 3 větvičky tymiánu, 2 snítky rozmarýnu, sůl, mletý pepř, rostlinný olej

Také vás může zajímat ...

Suroviny na oblohu: 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 4 až 5 žampionů, velkolistá petržel

Postup: Maso osolíme a opepříme.V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu přidáme kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, cibuli pokrájenou nahrubo, popřípadě dolijeme trochu oleje a opečeme.Poté zalijeme červeným vínem, přidáme opečené maso a počkáme, dokud se všechno víno nevyvaří.

Zalijeme omáčkou demi glace, přidáme koření, tymián, rozmarýn a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 4 až 5 hodin do úplného změknutí masa.

Následně maso z omáčky vyjmeme a přes jemný cedník omáčku přecedíme. Nepasírujeme! Omáčku můžeme ještě dle potřeby trochu zredukovat. Nakonec ji zahustíme vychlazeným máslem nakrájeným na kostičky. Maso vrátíme do omáčky.Líčka servírujeme s bramborovou kaší, přelité omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...