Moje chvilka pohody

Telecí pečeně s bylinkami

Prošpikovaná telecí pečeně na víně pečená v troubě s mrkví, cibulí a šalotkou.

Suroviny na 6 porcí

- 800 g telecí pečeně

- 200 g šalotky

- 50 g másla

- 2 cibule

- 2 menší mrkve

- 1 lžíce hladké mouky

- 1 lžička cukru

- 150 ml vývaru

- 120 ml bílého vína

- svazek bylinek

- voda

- sůl, pepř

Postup

1. Pečeni prošpikujte částí na tenké špalíčky nakrájené mrkve, osolte a opepřete.

2. Cibuli nakrájejte na plátky, zbylou mrkev na kolečka a s masem zprudka opečte v kastrole na másle. Přidejte bylinky, zalijte vínem i vývarem, přiklopte a pečte při 170 °C doměkka.

3. Asi 20 minut před koncem pečení přidejte šalotky a cukr, zalijte vodou a duste, až se voda odpaří a šťáva zkaramelizuje

4. Maso vyndejte a šťávu zahustěte moukou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden