Suroviny na 8–10 porcí: 350 g čokolády (nejlépe s 50–60 % kakaa) 250 g másla 3–4 vejce 250 g cukru krupice 85 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva Postup: Čokoládu nalámeme na kostičky a rozpustíme spolu s nakrájeným máslem. Vejce šleháme tak dlouho, až zesvětlají, pak…

 Suroviny na 8–10 porcí: 350 g čokolády (nejlépe s 50–60 % kakaa) 250 g másla 3–4 vejce 250 g cukru krupice 85 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva Postup: Čokoládu nalámeme na kostičky a rozpustíme spolu s nakrájeným máslem. Vejce šleháme tak dlouho, až zesvětlají, pak…

Získejte přístup k exkluzivnímu obsahu a jedinečným bonusům.

Suroviny na 4 porce: 1 kachna 100 g soli 30 g pepře 1 hrst tymiánu 2 špetky kmínu 300 ml červeného vína 200 ml vody 100 g medu Postup: Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem. Dáme do pekáče, podlijeme…

Suroviny na 4 porce: 1 kachna 100 g soli 30 g pepře 1 hrst tymiánu 2 špetky kmínu 300 ml červeného vína 200 ml vody 100 g medu Postup: Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem. Dáme do pekáče, podlijeme…

V dnešní době mít psa je snad ten největší dar. Rozesměje vás, zvedne vám náladu, je vám vždy nablízku, zaplaví vaše srdce láskou a hlavně vás vytáhne ven. Asi každý páníček si přeje mít po svém boku šťastného a taky alespoň trochu poslušného a vychovaného psa, který nebude…

V dnešní době mít psa je snad ten největší dar. Rozesměje vás, zvedne vám náladu, je vám vždy nablízku, zaplaví vaše srdce láskou a hlavně vás vytáhne ven. Asi každý páníček si přeje mít po svém boku šťastného a taky alespoň trochu poslušného a vychovaného psa, který nebude…

Je tady jaro, období, kdy se příroda probouzí k životu, všechno kvete a pučí. Překrásná, kvetoucí příroda inspirovala i mnoho filmařů, a tak se názvy květin, keřů, bylinek či stromů objevily v řadě slavných filmů. Vybrali jsme jich pro vás deset. Vzpomenete si na všechny květiny, stromy či keře, které se v názvech následujících filmů nacházejí?

Je tady jaro, období, kdy se příroda probouzí k životu, všechno kvete a pučí. Překrásná, kvetoucí příroda inspirovala i mnoho filmařů, a tak se názvy květin, keřů, bylinek či stromů objevily v řadě slavných filmů. Vybrali jsme jich pro vás deset. Vzpomenete si na všechny květiny, stromy či keře, které se v názvech následujících filmů nacházejí?

Suroviny na 1 várku: 115 g krystalového cukru 150 g másla 1 vejce 170 g hladké mouky 2 lžíce sušené levandule Postup: V misce smícháme máslo s cukrem. Přidáme vejce, mouku a sušenou levanduli a dobře promícháme. Rukou nebo lžičkou tvarujeme penízky a pečeme na pečícím papíru…

Suroviny na 1 várku: 115 g krystalového cukru 150 g másla 1 vejce 170 g hladké mouky 2 lžíce sušené levandule Postup: V misce smícháme máslo s cukrem. Přidáme vejce, mouku a sušenou levanduli a dobře promícháme. Rukou nebo lžičkou tvarujeme penízky a pečeme na pečícím papíru…

Suroviny na 6 porcí: 1 kg lilku 1 zelené papriky 2 polévkové lžíce olivového oleje 1 polévková lžíce bílého jogurtu řeckého typu 1 polévková lžíce petrželové nati 2 polévkové lžíce bílého balzamikového krému 1 stroužek česneku sůl, pepř Postup: Omytý lilek propícháme vidličkou…

Suroviny na 6 porcí: 1 kg lilku 1 zelené papriky 2 polévkové lžíce olivového oleje 1 polévková lžíce bílého jogurtu řeckého typu 1 polévková lžíce petrželové nati 2 polévkové lžíce bílého balzamikového krému 1 stroužek česneku sůl, pepř Postup: Omytý lilek propícháme vidličkou…

Suroviny na 4 porce: 4 ks pita chleba ½ kg mletého jehněčího hrst čerstvých bylinek (petrželka, koriandr) 3 jemně nasekané stroužky česneku ½ jemně nasekané cibule 1 lžička drceného římského kmínu sůl, pepř Na dip: 1 kelímek řeckého jogurtu 1 lžíce olivového oleje máta 2…

Suroviny na 4 porce: 4 ks pita chleba ½ kg mletého jehněčího hrst čerstvých bylinek (petrželka, koriandr) 3 jemně nasekané stroužky česneku ½ jemně nasekané cibule 1 lžička drceného římského kmínu sůl, pepř Na dip: 1 kelímek řeckého jogurtu 1 lžíce olivového oleje máta 2…

Suroviny: vykostěná jehněčí kýta 4 stroužky česneku 2 snítky tymiánu šťáva z 1 citronu 8 středně velkých oloupaných brambor 150 ml olivového oleje 15 cherry rajčátek 200 g feta sýr nakrájený na kostky sůl, pepř Postup: Kýtu převažte nití, aby dobře držela tvar. Do masa…

Suroviny: vykostěná jehněčí kýta 4 stroužky česneku 2 snítky tymiánu šťáva z 1 citronu 8 středně velkých oloupaných brambor 150 ml olivového oleje 15 cherry rajčátek 200 g feta sýr nakrájený na kostky sůl, pepř Postup: Kýtu převažte nití, aby dobře držela tvar. Do masa…

Suroviny na 4 porce: 300 g bílých fazolí 400 g brambor vývar z uzeného masa 2 cibule 2–4 stroužky česneku 250 g kořenové zeleniny mletá paprika olej, sůl na ozdobu pórek či petrželka Postup: K národním pokrmům patří na řeckých ostrovech typická fazolačka s uzeným vývarem.…

Suroviny na 4 porce: 300 g bílých fazolí 400 g brambor vývar z uzeného masa 2 cibule 2–4 stroužky česneku 250 g kořenové zeleniny mletá paprika olej, sůl na ozdobu pórek či petrželka Postup: K národním pokrmům patří na řeckých ostrovech typická fazolačka s uzeným vývarem.…

Suroviny na 4–6 porcí: 2 lž. olivového oleje 1,5 hrnku nakrájené cibule 1,25 hrnku mrkve nakrájené na centimetrová kolečka 1 hrnek celeru na kostičky 6 stroužků pečeného česneku 6,5 hrnku zeleninového vývaru 2 plechovky krájených rajčat cca 400 g 1,5 lžíce pesta 1,5 hrnku…

Suroviny na 4–6 porcí: 2 lž. olivového oleje 1,5 hrnku nakrájené cibule 1,25 hrnku mrkve nakrájené na centimetrová kolečka 1 hrnek celeru na kostičky 6 stroužků pečeného česneku 6,5 hrnku zeleninového vývaru 2 plechovky krájených rajčat cca 400 g 1,5 lžíce pesta 1,5 hrnku…

Získejte přístup k exkluzivnímu obsahu a jedinečným bonusům.

Suroviny: 125 g korintek (drobné tmavé rozinky bez pecek) 500 g rozinek 250 g nasekaných mandlí 100 g kandovaného pomeranče 100 g kandovaného citronu 100 ml rumu 1 kg polohrubé mouky 120 g čerstvého droždí 250 ml mléka 375 g másla 175 g cukru 125 g rozpuštěného másla na…

Suroviny: 125 g korintek (drobné tmavé rozinky bez pecek) 500 g rozinek 250 g nasekaných mandlí 100 g kandovaného pomeranče 100 g kandovaného citronu 100 ml rumu 1 kg polohrubé mouky 120 g čerstvého droždí 250 ml mléka 375 g másla 175 g cukru 125 g rozpuštěného másla na…

Suroviny: 100 g sultánek 6 polévkových lžic mléka 450 g mouky 1 kostka (42 g) droždí 150 g cukru a 1–2 polévkové lžíce na posypání 100 g změklého másla 4 středně velká vejce 1 balíček vanilkového cukru 2 čajové lžičky mleté skořice ½ čajové lžičky mletých semen anýzu špetka…

Suroviny: 100 g sultánek 6 polévkových lžic mléka 450 g mouky 1 kostka (42 g) droždí 150 g cukru a 1–2 polévkové lžíce na posypání 100 g změklého másla 4 středně velká vejce 1 balíček vanilkového cukru 2 čajové lžičky mleté skořice ½ čajové lžičky mletých semen anýzu špetka…

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden