Suroviny na 4 porce: 1 amur (nebo jiná sladkovodní ryba) 1 kořenová petržel 2 cibule 4 mrkve 1 menší celer 5 brambor sůl pepř nové koření bobkový list libeček 0,1 l bílého vína Postup: Na kostky nakrájíme petržel, celer a mrkev. Vaříme alespoň 2 hodiny v osolené vodě, ochucené novým kořením, bobkovým listem a ke…

Suroviny pro 4 osoby: 600 g filet z kapra (nebo z candáta) 200 g mandlových lupínků sůl pepř olivový olej 4 listy ledového salátu 4 plátky citronu Postup: Rybu naporcujte a filety osolte a opepřete z obou stran. Obalte v sekaných mandlích. Opečte na olivovém oleji. Servírujte na talíře na plátky ledového salátu a dozdobte…

Suroviny na 4 porce: 4 kusy kachních prsou 120 g sušeného ovoce 40 g ořechových jader 100 ml dezertního vína vývar nebo voda na podlévání 1 lžíce oleje sůl směs suchých bylinek Postup: Sušené ovoce pokrájíme a zakapeme vínem. Nasekáme si ořechy. Kůži na prsou opatrně nařízneme nožem do mřížky tak, aby abychom nekrájeli až…

Suroviny na 6 porcí: 600 g krůtích nebo kuřecích prsou máslo vývar olej pepř sůl Na nádivku: 2 stroužky česneku 2 vejce 2 rohlíky 1 červená sladká paprika 1 větvička rozmarýnu 60 g anglické slaniny vcelku Postup: Prsa očistíme, omyjeme a osušíme.Pak je tence rozklepeme do obdélníkového tvaru. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme…

Suroviny na 4 porce: drůbky z 1 kachny, husy, krůty či kuřete 100 g kořenové zeleniny 2 lžíce másla 1 malá cibule 1 lžíce hladké mouky 80 g širokých nudlí 1 vaječný žloutek 0,1 l mléka muškátový oříšek mletý bílý pepř petrželka sůl Postup: Drůbky řádně očistíme, opláchneme, dáme do hrnce s osolenou vodou a…

Suroviny pro 4 osoby: asi 4kilová husa kmín čerstvý zázvor med sůl Na nádivku: 6 tvrdších housek pokrájených na kostky 300 ml mléka 2 vejce 60 g polohrubé mouky 50 g pokrájených žampionů na špetku nože muškátového oříšku 20 g mandlí kadeřavá petrželka sůl Postup: Nejprve si připravíme nádivku: housky nasypeme do mléka a necháme…

Suroviny na 6 porcí: 4 plátky toustového chleba 4 nakládaná sušená rajčata 3 lžíce mléka 3 lžíce olivového oleje 4 jarní cibulky 2 stroužky česneku 500 g mletého telecího masa 250 g mletého vepřového masa 1 vejce 4 lžíce rajčatového pyré 1 lžička třtinového cukru 1 lžíce drobných kaparů hrst nasekané bazalky sůl čerstvě mletý…

Suroviny na 6 porcí: 100 g anglické slaniny 1 lžíce másla nebo oleje 1 pórek 500 g mletého hovězího masa sůl čerstvě mletý pepř 60 g sýra s modrou plísní 40 g toustového chleba 2 lžíce smetany ke šlehání 2 hrsti nasekané petrželky 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu 1 vejce na potření 375 g listového…

Suroviny na 4 porce: 2 cibule 3 vejce 125 ml bílého vína 125 ml smetany 250 g žampionů 2 lžičky solamylu 500 g rybího masa sůl strouhaný sýr máslo muškátový oříšek olej mletý pepř Postup: Žampiony očistíme a nakrájíme je na tenké plátky. Do mletého rybího masa přidáme nakrájenou cibuli a tři bílky. Směs promísíme,…

Suroviny na 4 porce: 2 lžíce mléka 1 sklenka malých kaparů 500 g směsi mletého masa ¼ l vody 2 lžíce másla 1 plechovku drcených rajčat mletý černý pepř sůl 3 lžíce hladké mouky 1 lžička hořčice 1 vejce 1 střední cibule 1 žemle Postup: Žemle namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Žloutek…