Suroviny: 450 g gnocchi 2 lžíce olivového oleje ½ šalotky nakrájené na tenké plátky 1 stroužky česneku 1 lžíce rajského protlaku ½ lžičky černého pepře ¼ lžičky muškátového oříšku 2 hrnky cherry rajčat 1 rajčatová omáčka 2 lžíce balzamikový ocet ¼ hrnku čerstvé petržele a bazalky 1 lžíce vysokotučné smetany 230 g mozzarelly Postup: Uvaříme…

Eintopf – neboli „jeden hrnec“ si spojujeme hlavně s německou kuchyní. Jeho konečná chuť, která je spojením všech vůní a chutí surovin bývá nenapodobitelná! Připravíme si 500 g masa na polévku, které omyjeme a poté ho nakrájíme na kostičky. Míchanou zeleninu, například mrkev, celer, pórek, bílé zelí, růžičková kapustou si nakrájíme. Oloupaný 1 kg brambor…

Suroviny: 1 větší kedlubna 150 g termizovaného sýru svazek hladkolisté petrželky pepř a sůl pečivo Postup: Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Tekutinu, kterou případně trochu pustí, zkusíme ze směsi vytlačit. Pak přidáme termizovaný sýr, sůl a pepř a pomazánku utřeme. Nakonec přimícháme petrželku a mažeme na pečivo.

Sezóna rebarbory právě začíná a pro svou spoustu pozitivních účinků je mezi zeleninou vysoce oblíbená. Tak proč s ní nezačít třeba vaše ráno? Připravíme si 225 g rebarbory, kterou důkladně očistíme a nakrájíme na malé špalíčky, dáme do menšího kastrůlku, přidáme jednu lžičku medu a nastrouhanou pomerančovou kůru dle chuti. Všechno zalijeme vodou (60 ml)…

Suroviny: 750 g vepřové kýty 4 lžíce hořčice sůl a pepř 150 g krájeného šunkového salámu 4 vařená vejce čtvrt červené papriky půl voňavé klobásy 100 g tvrdého sýru 1 syrové vejce čtvrt pórku hrudka másla 1 cibuli 800 g brambor jarní cibulka mouka na zaprášení Postup: Kýtu nám v řeznictví rozřežou rovnou na roládu….

Suroviny: 2 ks kůzlečí kýty mleté kůzlečí maso slanina 2 krajíce toastového chleba 0,5 dl smetany 1 dl vody 2 vejce 1 mrkev řapíkatý celer ½ cibule 1 kyselá okurka jíška petržel, bazalka sůl a pepř Na Nádivku: zbytek náplně do kůzlečí pečeně 2 vejce smetana sůl Postup: Kůzlečí kýtu vykostíme. Mleté maso dáme do…

Suroviny: 75 g řeřichy 1 šalotku 30 g másla 30 g hladké mouky 800 ml zeleninového vývaru 200 ml smetany sůl a mletý pepř muškátový oříšek Postup: Řeřichu opláchneme, necháme ji okapat a nakrájíme ji. Šalotku oloupeme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a necháme opražit dozlatova….

Suroviny: 5 vajec 200 g krupicového cukru 200 g hladké mouky 20 g másla 20 g másla na vymazání formy strouhanka na vysypání formy Postup: Tradičních receptů na beránka je spousta. Ochutnejte našeho. Vejce a cukr vyšleháme nad párou do zhoustnutí, poté stáhneme z tepla a stále šleháme než těsto zchladne na pokojovou teplotu. Přimícháme…

Suroviny: 250 g uzeného vařeného bůčku 1 veka 4 vejce 3 dl mléka 100 g pórku, cibulové nati, kopřiv, petrželky mletý pepř a sůl tuk na vymazání formy Postup: Bábovkovou formu vymažeme tukem. Do mísy vložíme na kostky krájenou veku, polejeme mlékem s kořením a žloutky. Přidáme na kostičky nakrájený uvařený uzený bůček, krájenou nať…

Suroviny: 1 kg brambor 20 ml mléka 2 vejce 150 g hladké mouky 3 stroužky česneku 2 lžičky majoránky mletý pepř a sůl sádlo nebo máslo Postup: Brambory oloupeme a omyjeme. Nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. V trošce mléka rozšleháme vejce a přilijeme k bramborám, přisypeme hladkou mouku a směs okořeníme majoránkou…