Suroviny: 1 lžíce slunečnicového oleje 1 červená chilli paprička 1 lžička strouhaného zázvoru 2 jarní cibulky 150 g hříbků 6 vajec Postup: Rozpálíme nejprve suchou pánev na plotně, a poté přidáme jednu lžíci slunečnicového oleje. Až se rozpálí i olej v pánvi, přidáme jednu chilli papričku, lžičku nastrouhaného zázvoru, dvě nasekané jarní cibulky i plátky…

Suroviny: 300 g rýže 200 g chorizo (španělská klobása) 200 g cherry rajčat 2 polévkové lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku čerstvé bylinky 1 l vývaru sůl a pepř Postup: Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a prolisované stroužky česneku. Vše společně opékáme asi…

Suroviny na 4 porce: 120 ml vody 80 g hrašky (instantní hrášková kaše) na obalování 300 g květáku olej na smažení Postup: Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Necháme asi 20 minut odležet. Nachystáme si květák na menší růžičky, které bez předvaření obalíme. Jednotlivé růžičky v těstíčku klademe na pánev a smažíme…

Suroviny: 1 celé kuře anglická slanina grilovací koření 1 l oleje silný alobal drát injekční stříkačka s velkou jehlou na nálev Na marinádu: 1 lžíce mletého pepře 1 lžíce drceného kmínu 1 lžička sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 2 l vody 1 větší cibule 3 stroužky česneku 3 větší mrkve 3 větší petržele 15…

Suroviny: 1 hlávka čerstvého červeného zelí 2 středně velké mrkve 1 malý žlutá paprika 6 jarních cibulek 200 g celeru na nudličky 50 g rozinek Na dresink: 150 g bílého jogurtu 2 lžíce smetany na vaření 1 stroužek česneku 2-3 lžíce čerstvé citronové šťávy sůl a pepř Postup: Nejprve si uděláme dresink. Jogurt smícháme se…

Suroviny: 1 brokolice 2 lžíce hladkolisté petrželky 2 lžíce olivového oleje 2,5 lžíce citronové šťávy 3 lžíce dijonské hořčice 2 lžičky citronové kůry 320 g těstovin farfalle sůl a pepř 150 g uzeného lososa Postup: Ve vroucí osolené vodě krátce povaříme růžičky brokolice tak, aby zůstala „na skus“. Asi 3 minuty. Vyndáme je a v…

Suroviny: 160 g zelených fazolek 1 cibule 1x 400 g plechovka bílých fazolí 1x 400 g plechovka červených fazolí 400 g cherry rajčat 2 balení tuňáka v olivovém oleji 1 větší hrst zelených oliv 1 sáček rukoly 2 lžíce hrubozrnné hořčice, medu, olivového oleje 1 citron, vejce sůl a pepř Postup: Fazolky dáme na dvě…

Suroviny na 4 porce: 100 g kyselá okurky 1 lžíce pažitky 200 g játrového salámu 50 g másla 2 vejce natvrdo Postup: Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Zeleninu a pažitku nadrobno nasekáme. Změklé máslo vyšleháme s játrovým salámem, přidáme vejce, okurky, pažitku, sůl a vše dobře promícháme. Játrovou pomazánku podáváme s pečivem.

Suroviny na 4 porce: 4 rajčata 2 menší šalotky olivový olej velká hrst bazalky 1 bochánek mozzarelly šťáva z citronu balsamikový sirup sůl, pepř Postup: Z rajčat odstraníme bubáka, semínka i štávu a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme na jemno nakrájené šalotky, nadrobno pokrájenou bazalku, 2 – 3 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíce šťávy…

Suroviny na 4 porce: 2 větší zralá avokáda 4 tvrdá rajčátka česnek cibule citronová šťáva sůl Postup: Avokáda rozmačkáme v misce na kaši, pridáme nadrobno nakrájenou asi půlku cibule, na kostičky nakrájená rajčata, smícháme a dochutíme prolisovaným česnekem, solí a citrónovou štávou. Pokud máte rádi pálivé, přidejte trošku nějaké pálivé omáčky. Moc dobře chutná zapečené…